Stiri

Explozie puternică la magazinul Dedeman din Botoșani. A fost activat Planul Roșu de intervenție

O explozie puternică a avut loc la magazinul Dedeman din Botoșani vineri, 7 iunie. Cel puțin zece persoane au fost rănite, iar autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție!

Vineri dimineață, o explozie puternică urmată de un incendiu a zguduit magazinul Dedeman din Botoșani, forțând autoritățile să activeze Planul Roșu de intervenție și să evacueze rapid toți clienții și angajații.

Numărul victimelor este în creștere: 13 răniți

UPDATE 12:08 : Numărul răniților a crescut la 13, dintre care patru persoane sunt în stare gravă. Potrivit informațiilor de până acum, cinci dintre răniți sunt angajați, iar opt sunt clienți ai magazinului.

UPDATE 11:53 : Potrivit lui Raed Arafat, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne din România, persoanele care sunt rănite sunt dintre angajații magazinului. Acesta a menționat că toate informațiile sunt în dinamică și pot să se schimbe. Arafat a adăugat că pompierii continuă căutările și vor căuta până când sunt convinși că nu mai este nicio altă persoană prinsă sub dărâmături. Intervenția este riscantă pentru pompieri pentru ca nu se știe starea de stabilitate a clădirii. În prezent s-a limitat accesul în clădire doar pentru echipele de cautare și salvare. Pompierii sunt dotati cu echipamente de stabilizare la nevoie și evaluează situația de la fața locului. Raed Arafat mai spune că e în legătură cu premierul Ciolacu si ministrul Predoiu și că sunt pregătite spitalele din Iași, Botoșani și Suceva, iar la Bucuresti oricare spital de urgență, spitalul Floreasca și spitalul Universitar.

You cannot copy content of this page