Pastiluta.RO

Site de divertisment

Stiri

Cum a intrat fiica lui Dan Diaconescu la Medicină fără examen de admitere

Fiica lui Dan Diaconescu, Dona, și-a asigurat locul la Facultatea de Medicină la doar 16 ani, fără a susține examenul de admitere. Adolescenta este determinată să câștige Premiul Nobel.

Cum a intrat fiica lui Dan Diaconescu la Medicină fără examen de admitere

Dona Diaconescu este olimpică pe țară la biologie, iar performanțele ei academice i-au asigurat, încă de pe acum, un loc la Facultatea de Medicină din București, acolo unde va putea începe cursurile fără susținerea examenului de admitere, după absolvirea liceului, relatează Playtech.

Elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, considerat unul dintre cele mai bune licee din Capitală, Dona are 16 ani și o mulțime de visuri și planuri pe care abia așteaptă să le vadă devenite realitate.

Adolescenta este pasionată de științele exacte, fiind olimpică la biologie, și muncește din greu pentru ca, într-o zi, să primească Premiul Nobel pentru medicină. Dan Diaconescu este extrem de mândru de fiica lui și se implică activ în creșterea și pregătirea ei.

„Dona a fost inclusă în lotul lărgit național, din care fac parte 20 de elevi, din clasele IX-XII. Ea are mari șanse să participe și la Olimpiada Internațională de Biologie, care va avea loc în Armenia, în perioada 10 – 18.07.2022. Momentan, încă nu au fost anunțați titularii. Ca urmare a performanțelor, Dona are deja un loc asigurat, la Facultatea de Medicină din București”, au declarat apropiații familiei lui Dan Diaconescu, în exclusivitate pentru EGO.ro.

Potrivit normelor Ministerului Educației și Cercetării, în 2021 alți 32 de premianți ai Olimpiadelor naționale și internaționale de biologie, fizică și chimie au fost înscriși, fără examen, la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, din București.

Dona, fiica lui Dan Diaconescu, visează să devină medic, să lucreze în cercetare și să câștige mult râvnitul Premiu Nobel.

„Fiica lui Dan Diaconescu are 16 ani. Este și frumoasă și foarte deșteaptă, scrie și poezii. Vrea să devină doctor, să obțină Premiul Nobel în Medicină”, au declarat aceleași surse.

În prezent, fiica fostului prezentator TV își continuă studiile și muncește part-time la un mic post TV, realizând podcasturi despre criptomonede. Așadar, Dona a moștenit pasiunea pentru televiziune a tatălui ei.